ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΣΕΘΑ

Συμμετοχή Διοικητή Σχολής Εθνικής Άμυνας στην 53η Συνδιάσκεψη Διοικητών Σχολών Εθνικής Άμυνας ΝΑΤΟ (53rd NATO Conference of Commandants)

Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγος Σαρδέλλης Αθανάσιος, από 07 έως 10 Μαї 24, συμμετείχε στην 53η Συνδιάσκεψη Διοικητών Σχολών Εθνικής Άμυνας ΝΑΤΟ (53rd NATO Conference of Commandants), η οποία συνδιοργανώθηκε από το NATO Defense College (NDC) και το National Defense University (NDU) των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Ουάσιγκτον.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες κρατών μελών του ΝΑΤΟ και λοιπών συνεργαζομένων με τη Συμμαχία χωρών, ενώ η θεματική της αφορούσε στην «Ανάπτυξη της Ηγεσίας της Συμμαχίας για τα επόμενα 75 χρόνια», συνδυαζόμενα με την 75η επέτειο υπογραφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Ως διαλέκτες χρησιμοποιήθηκαν επιφανείς καθηγητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων , ανώτερα στελέχη μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και Ανώτατοι ε.ε και ε.α Στρατιωτικοί, κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Την έναρξη της συνδιάσκεψης χαιρέτησε, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ο Διοικητής SACT, Πτέραρχος Philippe Lavigne, ενώ κατά την λήξη πραγματοποίησε ομιλία ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, Πτέραρχος Charles Brown.

O Διοικητής της Σχολής, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Διοικητές του NDC, του NDU, λοιπών συμμαχικών Σχολών και Σχολών φίλων χωρών, καθώς και με ακαδημαϊκούς, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με Συμμαχικές Σχολές και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης της ΣΕΘΑ.

Στο κλείσιμο των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο Διοικητής του NDC ανακοίνωσε την συνδιοργάνωση με τη ΣΕΘΑ το 2025, της 54ης Συνδιάσκεψης Διοικητών Σχολών Εθνικής Άμυνας ΝΑΤΟ, στην Αθήνα.