ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΣΕΘΑ

Σεμινάριο Ενημέρωσης Νεοπροαχθέντων Ανωτάτων Αξκών

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, η Σχολή Εθνικής Άμυνας, διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, στο Αμφιθέατρο του 251 ΓΝΑ, Σεμινάριο Ενημέρωσης Νεοπροαχθέντων Ανωτάτων Αξιωματικών, των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας  Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης καλωσόρισε τους Ανώτατους Αξιωματικούς και τους συνεχάρη για την προαγωγή τους. Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιελάμβαναν:

α. Τις προτεραιότητες Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής και σχέσεις Ελλάδος με διάφορες χώρες.

β. Την αντιμετώπιση και Διαχείριση Κρίσεων σε Στρατηγικό Επίπεδο Εθνικών θεμάτων, διαχείριση θεμάτων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και διαχείριση ΜΜΕ.

γ.  Το  διεθνές, ανθρωπιστικό και δίκαιο του πολέμου.

δ.   Τα οικονομικά θέματα άμυνας και ΕΔ.

Ως ομιλητές – διαλέκτες του σεμιναρίου ορίσθηκαν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, Διευθυντές Διευθύνσεων του ΥΠΕΞ, καθώς και διακεκριμένοι καθηγητές ΑΕΙ, οι οποίοι διδάσκουν στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα θέματα που αφορούσαν στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, ενώ ειδικότερα θέματα που αφορούσαν στους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάστηκαν από τους κ. Αρχηγό/ ΓΕΑ,  κ. Επιτελάρχη/ ΓΕΣ και κ. Υπαρχηγό/ ΓΕΝ.