Σχολή Εθνικής Άμυνας

Διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα « Μitigating Non-state Actors Disruptive Influence »

Τη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στη Διεύθυνση Ιστορίας (ΔΙΣ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Μitigating Non-state Actors Disruptive Influence, η οποία διοργανώθηκε από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και το Πανεπιστήμιο Plymouth και τίμησε με την παρουσία του ως εισηγητής, ο Καθηγητής Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Plymouth, Dr. Φώτιος Μουστάκης, με ομιλητές τον Αρχηγό του Γερμανικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Jan Christian Kaack, την Commander Rachael Gosnell, καθηγήτρια Marsall Center (διαδικτυακά), τον Dr. Kevin Rowlands, Διευθυντή του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας (διαδικτυακά) και τον Dr. Κωνσταντίνο Τσέτσο, επικεφαλής του Ινστιτούτου Metis και Ανώτερο Λέκτορα στο Bundeswehr University Munich.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε με χαιρετισμό του ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης και σε αυτή παραβρέθηκαν επίσης η Αναπληρώτρια πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα κα Susan Geary, o Άγγλος ΑΚΑΜ Captain Alex Bush, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΕΘΑ Αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Μπελεγράτης,  εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Σπουδαστές της ΣΕΘΑ καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών παραγωγικών Σχολών.

Μετά το πέρας της Ημερίδας ο Γερμανός Α/ΓΕΝ, συνοδευόμενος από το Διοικητή της ΣΕΘΑ επισκέφθηκε το Θ/Κ ΄΄ΑΒΕΡΩΦ΄΄, όπου τον υποδέχτηκε το προσωπικό του Θ/Κ και του έγινε ξενάγηση στου χώρους του πλοίου.