Σχολή Εθνικής Άμυνας

Διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα «΄Ηπια Ισχύς : Πως εκφράζεται και πως συνεισφέρει ως εργαλείο Στρατηγικής στις Ένοπλες Δυνάμεις» στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών.

Τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Ήπια Ισχύς : Πως εκφράζεται και πως συνεισφέρει ως εργαλείο Στρατηγικής στις Ένοπλες Δυνάμεις», η οποία διοργανώθηκε από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε με χαιρετισμό του ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και σε αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το σύνολο των Σπουδαστών της ΣΕΘΑ.

Κατά την Ημερίδα αναπτύχθηκαν οι επιμέρους θεματικές ενότητες  «Διαστάσεις και μορφές της Ήπιας Ισχύος στη Σύγχρονη Εποχή» και  «Δυνατότητες και περιορισμοί της Ήπιας Ισχύος στη Διεθνή Πολιτική», με συντονιστή τον Δόκτωρ Σπυρίδων Κατσούλα, Διδάσκων Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Deree,  ενώ ομιλητές της Ημερίδας ήταν:

Η Σύμβουλος Πρεσβείας Α, Δ/νσης Μορφωτικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου.

Ο   Δντής Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Κωνσταντίνος Φίλης.

Η  κα. Αλίκη-Μαρία Αργύρη ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο  Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Αθανάσιος Πλατιάς.

Ο Δντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) Αντιστράτηγος (εα) κ. Ιπποκράτης Δασκαλάκης.

Ο  Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Deree, κ. Νικόλαος Λάμπας.