Συνδιοργάνωση Ημερίδας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και ΣΕΘΑ.

2017, Μάιος 3 - 1:16μμ

Την Παρασκευή 21 Απρ 2017 και στα πλαίσια εκπαίδευσης της 69ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής ημερίδα για τη «Σημασία της Συνθήκης της Λωζάννης και για τους ιστορικούς σταθμούς στην πορεία του Κυπριακού» σε συνεργασία με το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».

Την Ημερίδα άνοιξε με εισαγωγική ομιλία ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κων/νος Φλώρος εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθώς και ο Διοικητής της Σχολής Αντιναύαρχος Διακόπουλος Αλέξανδρος ΠΝ και την παρακολούθησαν αντιπρόσωποι  των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής.

Ως ομιλητές συμμετείχαν ο αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου κ.Πέτρος Παπαπολυβίου, ο αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου κ.Άγγελος Συρίγος και ο καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Συντονιστής ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ.Νικόλαος Παπαδάκης.