Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ (NADEFCOL) στην Ελλάδα.

2019, Δεκέμβριος 13 - 6:53μμ

Την 10 Δεκ 19, η Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) παρέθεσε δείπνο στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σπουδαστές του Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ελλάδα, από 9 έως 11 Δεκ 19.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν η Δκτής του Κολλεγίου NADEFCOL, Αντιπτέραρχος Chris Whitecross, συνοδευοντας 75 σπουδαστές, 11 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και 23 σύζυγοι της ξένης αντιπροσωπείας, ενώ παρευρέθηκαν εκτός από τον Διοικητή της ΣΕΘΑ, Αντιπτέραρχο Δημητρίου Λαμπράκη, επιτελείς της Σχολής, διπλωματικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ.

Ο Διοικητής της ΣΕΘΑ ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στη χώρα μας και τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης επίσκεψης, αναφέροντας ότι αποτελεί κοινή επιδίωξη, η προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ΣΕΘΑ και Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια η Δκτής του Κολλεγίου NADEFCOL, Αντιπτέραρχος Chris Whitecross, λαμβάνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και εξήρε το εξαιρετικό επίπεδο φιλοξενίας που προσέφερε η ΣΕΘΑ. Επίσης, ως αποτέλεσμα των ενημερώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Κολλέγιο από το ΓΕΕΘΑ, τόνισε το γεγονός της πραγματικής ανάδειξης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σε καθημερινή βάση, σε σχέση με το Μεταναστευτικό ζήτημα.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων.