Δραστηριότητες

Νοέμβριος 26, 2021

Την Τετάρτη 24 Νοε 2021 επισκέφθηκε τη ΣΕΘΑ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος μίλησε στους σπουδαστές με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός και Διακυβέρνηση».

Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση καθώς και ερωτήσεις.

Νοέμβριος 10, 2021

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών και κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειάς της, πραγματοποιήθηκε Βράβευση της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) παρουσία του Προεδρείου της Ακαδημίας.

Η ΣΕΘΑ βραβεύθηκε για την επί 70 έτη συνεχή λειτουργία της, σε σειρές 9μηνων κύκλων σπουδών, μεταπτυχιακών σπουδών και διαδικτυακών προγραμμάτων, με σκοπό την επιμόρφωση των ανωτέρων αξιωματικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δημόσιας Διοίκησης σε στρατηγικά και αμυντικά θέματα αιχμής. Το βραβείο παρέλαβε ο...

Νοέμβριος 05, 2021

   Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ημερίδα με θέμα «Η Υψηλή Διπλωματία και Στρατηγική του Ιωάννη Καποδίστρια». Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

   Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και απηυθύναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος,  η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, οι Πρέσβεις στην Ελλάδα...

Οκτώβριος 13, 2021

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 6ου Διεθνούς Σχολείου Σπουδών πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας και στο Θωρηκτό Αβέρωφ, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, αντίστοιχα. Στις εν λόγω εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατά τις οποίες συμμετείχε το σύνολο των εκπαιδευομένων, παρουσιάστηκαν τα αντικείμενα της αεροπορικής και ναυτικής ισχύος.

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο διεξαγωγής του υπόψη διεθνούς σχολείου, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις επί θεμάτων διεθνών σχέσεων, διεθνούς δικαίου και αμυντικής διπλωματίας από προσκεκλημένους εξωτερικούς ομιλητές.