Εκδηλώσεις

Ιανουάριος 26, 2022

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης συναντήθηκε στο γραφείο του με την Α.Ε. την Πρέσβη της Νιγηρίας στην Ελλάδα κ. Opunimi Akinkugbe, η οποία συνοδευόταν από τον Πρόξενο της Νιγηρίας στην Αθήνα κ. Logo Felix.C., στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής της επίσκεψης.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της ΣΕΘΑ με το Κολλέγιο Εθνικής Άμυνας της Νιγηρίας, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του...

Ιανουάριος 18, 2022

Την Πέμπτη 13 Ιαν 2022 επισκέφθηκε τη ΣΕΘΑ ο ΑΚΑΜ Αιγύπτου COLONEL AYMAN ALIAN MAHMOUD ALIAN συνοδευόμενος από το Ναυτικό Ακόλουθο της χώρας COMMANDER MOHAMED AMIR ABBASS MAHMOUD στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης όπου ενημερώθηκε για την αποστολή της Σχολής και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας της ΣΕΘΑ με Ακαδημία NASSER Αιγύπτου, καθώς και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Δεκέμβριος 29, 2021

Το τριήμερο από Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, οι σπουδαστές και ο Διοικητής της NADEFCOL πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Διοικητής της Ελληνικής Σχολής Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, υποδέχθηκε τον ομότιμο Διοικητή της NADEFCOL Αντιστράτηγο Olivier Rittmann και του εξέφρασε την ειλικρινή του χαρά να φιλοξενήσει τη NADEFCOL στην Αθήνα.

Στα πλαίσια διεξαγωγής της ημερίδας που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «HILTON», έλαβαν χώρα ομιλίες από τον πρέσβη κ. Χάρη Λαλάκο (Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ), τον Δρ....

Δεκέμβριος 16, 2021

Την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021, επισκέφθηκε τη Σχολή ο Ταξίαρχος κ. Eran Ortal το Ισραηλινού Στρατού, Διευθυντή του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων "DADO", ο οποίος μίλησε στους σπουδαστές της 74ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΦΔΠ με θέμα «Στρατιωτική Υλοποίηση της Περιφερειακής Στρατηγικής».

Μετά το πέρας της ομιλίας επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση καθώς και ερωτήσεις από τους σπουδαστές.