Δραστηριότητες

Οκτώβριος 02, 2019

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Εθνικής Άμυνας η τελετή έναρξης της 72ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας Αντιπτεράρχου (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα των συμμετεχόντων αλλοδαπών σπουδαστών, καθηγητές της ΣΕΘΑ, καθώς επίσης και ο πρόεδρος και τα μέλη του ΣΕΕΘΑ.

            Κατά τη διάρκεια της...

Σεπτέμβριος 24, 2019

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας αντιπροσωπεία σπουδαστών του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Κορέας με επικεφαλής τον Καθηγητή Lee Choonjoo , συνοδευόμενη από την Σύμβουλο της Πρεσβείας κα. Jungae HUH, τους οποίους υποδέχτηκε ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου.

 Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε περιήγηση , παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής και θεμάτων Στρατηγικών Σπουδών από επιτελή ΓΕΕΘΑ.

Σεπτέμβριος 20, 2019

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η τελετή αποφοίτησης της 9ης Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης  (ΔΙΜΑ) της Σχολής Εθνικής Άμυνας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Πτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους νέους επιτελείς Εθνικής Άμυνας.

Προηγήθηκε η απονομή των διακριτικών αποφοίτου ΣΕΘΑ στους σπουδαστές, από τον Διοικητή της Σχολής Αντιπτέραρχο (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου.

 Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι κ.κ. Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και...

Σεπτέμβριος 09, 2019

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Εθνικής Άμυνας η έναρξη του 5ου Διεθνούς Τμήματος Σπουδών της Σχολής με τίτλο «International Senior Course in Applied Strategy».

Στο παραπάνω τμήμα φοιτούν ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Κρατικών Οργανισμών από την Ελλάδα καθώς και σπουδαστές από την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Δημοκρατία της Αρμενίας, το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, και του Κράτους του Κουβέιτ.

Η διάρκεια φοίτησης είναι τρεις (3) μήνες. Η διδασκαλία πραγματοποιείται στην Αγγλική γλώσσα και καλύπτει τους...