Δραστηριότητες

Οκτώβριος 12, 2018

Από 1 εώς 5 Οκτ 2018, το Διεθνές Τμήμα Σπουδών της Σχολής, πραγματοποίησε εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής  (ΚΕΝΑΠ) Κρήτης σε θέματα  Managing Maritime Security Threats. Παράλληλα επισκέφτηκε τον Ναύσταθμο Κρήτης, το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) καθώς και την 115 Πτέρυγα Μάχης (115 ΠΜ. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή των Μονάδων τόσο σε Εθνικό όσο και σε διεθνές/ Νατοϊκό επίπεδο.

Οκτώβριος 05, 2018

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του ‘’NATO Regional Cooperation Course-20/NATO Defence College’’ στην Αθήνα, έλαβαν χώρα στη ΛΑΕΔ ενημερώσεις του ΓΕΕΘΑ, της ΣΕΘΑ, του Λιμενικού Σώματος, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών.

Τη NaDefCol με επικεφαλής τον Ταξίαρχο David Pincet υποδέχθηκε ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, Διοικητής ΣΕΘΑ.

Από τη NaDefCol συμμετείχαν τριάντα έξι (36) σπουδαστές, διπλωμάτες και Αξιωματικοί από δεκαπέντε (15)...

Οκτώβριος 02, 2018

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Εθνικής Άμυνας η τελετή έναρξης της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων , εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα των συμμετεχόντων σπουδαστών, καθηγητές της ΣΕΘΑ, καθώς επίσης και ο πρόεδρος και τα μέλη του ΣΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της 71ης ΕΣ θα φοιτήσουν 64 σπουδαστές (εκ των...

Σεπτέμβριος 26, 2018

Την 25 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Ευάγγελου   Αποστολάκη ΠΝ η τελετή αποφοίτησης της 8ης Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της ΣΕΘΑ.

 Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. ΥΕΘΑ επέδωσε τα πτυχία στους νέους Επιτελείς Εθνικής Άμυνας.

 Προηγήθηκε η απονομή των διακριτικών αποφοίτου ΣΕΘΑ στους σπουδαστές, από τον Διοικητή της Σχολής Αντιναύαρχο κ. Αλέξανδρο Διακόπουλο ΠΝ.

 Συνολικά αποφοίτησαν 63 Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, 25 Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, 14...