Δραστηριότητες

Σεπτέμβριος 13, 2021

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) η τελετή απονομής διακριτικών και πτυχίων στους σπουδαστές της 11ης Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της ΣΕΘΑ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους νέους Επιτελείς Εθνικής Άμυνας. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.

Συνολικά αποφοίτησαν 147...

Σεπτέμβριος 06, 2021

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και ο Τακτικός Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Σωτήριος Λίβας και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Πολιτική, Γλώσσα και Διαπολιτισμική Επικοινωνία» υπέγραψαν ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ της ΣΕΘΑ και του Ιονίου Πανεπιστημίου που είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2020, για επιπλέον 3 χρόνια.

Η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνει τη συνέχιση της δωρεάν συμμετοχής, υπό μορφή υποτροφίας, 5 σπουδαστών της Σχολής στο ΠΜΣ «...

Ιούλιος 19, 2021

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 επισκέφθηκε την ΣΕΘΑ αντιπροσωπεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας.

Η Νιγηριανή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 16 σπουδαστές με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κολεγίου Αντιστράτηγο (ε.α.) CFJ Udaya και την Πρέσβη της Νιγηρίας στην Αθήνα κ. Opunimi Orikaba Akinkugbe, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της Σχολής και να ενημερωθεί για την αποστολή και το έργο της.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιούνται συνεχώς το τελευταίο...

Ιούνιος 24, 2021

Από 31 Μαΐου έως 18 Ιουν 21 διοργανώθηκε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας στο αμφιθέατρο της Σχολής και στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και σε συνεργασία  με τη Διπλωματική Ακαδημία του ΥΠ.ΕΞ., επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που πρόκειται να τοποθετηθεί στο εξωτερικό σε θέσεις Ακολούθων ή σε Διεθνείς – Συμμαχικούς Οργανισμούς.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα στελέχη ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών επί των τρεχουσών εξελίξεων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και των Βαλκανίων αλλά και διεθνώς, καθώς και από...